Diskgolf er utrolig gøy og en av mange fine ting med sporten er at det er lavterskel og enkelt for alle å bli med. Men - som med alle sporter er det nødvendig med noen forholdsregler for at det skal være sikkert og trygt for både spillere og andre brukere av områdene vi kaster i. Det vil også gjøre at spillet flyter bedre og det blir gøyere å være på banen! 

Merk! Artikkelen er sist endret for 6 år siden. Informasjonen kan være utdatert.

Som diskgolfere kreves det ikke at du har noe tilsvarende "green card" som i vanlig golf. Derfor er det ekstra viktig å på egen hånd gjøre seg kjent med sportens regler, slik at det blir trygt for både spillere og andre folk. Vi må alle hjelpe hverandre og vise hensyn.

 

Her er 4 grunner til å tenke sikkerhet på banen: 

  1. Diskgolfere må ofte dele området på banen med andre brukere. Husk at diskgolfere ikke har forkjørsrett.
  2. Vurder alltid om det er risikofritt å kaste. Vurder hele rekkevidden, ikke bare i linjen som du har planlagt å kaste i. Ved tidlige og sene slepp får disken enn helt annen bane enn du kanskje hadde tenkt.  
  3. Å bli truffet av en golfdisk er vondt og kan potensielt gjøre skade. Aldri kast om det er fotgjengere/syklister innenfor rekkevidde men vent inntil disse har passert utenfor rekkevidde. Dersom du er usikker på rekkevidden din, avventer du enda litt til med å kaste til det er helt trygt.
  4. Å kaste inn i "blinde soner" kan være farlig, så bruk en spotter. Alle kast som gjøres inn i "blinde soner" krever at man sender frem en person som kikker at området er tomt for folk. Dersom denne "spotteren" også følger med på hvor disken lander blir det mindre leting og spillet vil flyte fortere.

Husk at diskgolfbaner ofte har områder som er "out-of-bounds" (OB) og mando (objekt som må passeres på riktig side). Disse kan være valgt pga sikkerhet - så spill etter banens regler.

 

Diskgolfen har også en del COURTESY-rules, som kort oppsummert handler om å vise hensyn og respekt for andre spillere og naturen. Her er noen av de som er viktigst å huske:

  • Unngå unødvendige bevegelser og lyd når en annen spiller har begynt å gjøre seg klar til å kaste.
  • Stå bak den spiller som kaster. Dette er på grunn av sikkerhet, men også for å ikke forstyrre den som kaste.
  • Dersom det kommer grupper bakfra som spiller raskere, la de passere og spille gjennom.
  • Plukk opp søppel. Discgolfens regel er klar og tydelig - banen skal holdes ren og pen, og eventuell forsøpling leder til advarsel og påfølgende straffekast.
  • Ikke bryt grener og busker som er levende. Disse er en del av banens naturlige hindringer og det er ikke lov å bryte av disse.

 

Hvis vi alle blir med og hjelper til, tar hensyn til omgivelsene og tar sikkerheten på banen på alvor, blir det gøyere for oss alle!