Første turnering i årets norgescup (NC) er i gang i Molde, med Stormkastere i toppen av flere klassen.

Turneringen er spesiell ettersom den fungerer som uttaksturnering til EM og at det er første gang NC spilles på ballgolfbane.

Banen

Banen spilles på en ballgolfbane, og det er vel første gang en norgescup/større norsk turnering speles på en ballgolfbane.  Det betyr at oppsettet ble satt opp kun for turneringen i uken som var, og at det nødvendigvis ikke er spillt noe særlig i forkant.

Det er snakk om flere relativt lange hull og ut fra resultatene i dag virker det som om flere av hullene er 'enten eller'-hull, mens andre gir veldig utslag i score.  

På dagens runder ser en at samme spiller ofte har for forskjell på 2 eller flere kast på de to rundene.  Dette kan tyde på at en blir hardt straffet om en bommer og feks går OB.

Det er også ganske mange svært høye hullscores i dag,  feks minst ti ganger blei scoren ti eller høyere.

 

Det må nevenes at det er vanskelig å lese for mye ut av statistikken for turneringen.  Hovedgrunnen til dette er at det er veldig spenn i nivået på spillerene som er med. 

 

Amerikansk uttak til EM

Turneringen er og uttaksturnering for årets EM.  I utgangspunktet skal faktisk over halve den norske troppen tas ut basert på plasseringer i Molde,  som er den første større norske turneringen i år. 

Det har ved flere tidligere EM vært uklarheter i forkant om hvilke kriterier som ligger til grunn for uttaket.  I år blei kriteriene publisert 19. februar og det ble da også presentert et elitelag som er tatt ut og får ekstra oppfølging og EM plass.

I tillegg til det noe spesielle med amerikansk uttak er det og gjort endringer som ekskluderer seniorspillere.  Grunngivingen for endringene er kort sagt som at EM skal brukes som motivasjon og rekruteringsøyemed for utvalgte klasser, og at det ikke holder å være i europatoppen av 'feil' klasse.

 

Videre har det blitt gjort presiseringer rundt hvem som er kvalifisert til å representere norge i EM.  Også her har det vært mye fram og tilbake og uklarheter.  Resultatet er uansett at to av damespillerene som tidligere har representert Norge nå ikke lenger kan dette.

 

Vi får håpe at kriteriene nå er tydelige og stabile slik at spillere i framtiden veit hva de har å forholde seg til i forkant av sesongen som fungerer som kvalikkgrunnlag.

 

Dagens resultater

Luis Garica del Moral leder an av våre og leder grand master klassen med to kast.

I toppen av Open klassen er det birdie-bonansa.   Leder gjør unge Håland med -15 totalt (og da har han 2 straffekast for det som antas være for feiltelling i runde 1).  Han har 21 birdies på 36 spelte hol.  Vår egen Anders Haugen er på andreplass med -10 og 16 birdies.

Stormkasteren Hanna Hugosson er på delt andreplass i dameklassen der Katarian Staalsen har skaffet seg et 10 kast forsprang på de rett bak. 

 

Det skal ha vært ok forhold på første runden, mens det på deler av andrerunden vær veldig regn og vind.

 

 

Du finner resultater fra turneringen her (PDGA side for turneringen), mens turneringens heimeside finner du her