Fra oppmøterekord (flest antall) forrige uke til oppmøterekord (lavest antall) denne uken. Og det ble flere rekorder under kveldens runde. 

For ikke siden Stormcup #20, 2015 har snittscoren på en Stormcup vært lavere enn i kveld. Baneoppsettet har selvsagt forandret seg siden den gang, og flere vil kanskje si at banen er mer krevende i dag. Marcus Soddano Jorde vant #20 med 46 kast (-9) og snittscoren var på 58.48. I kveld sørget 18 kastere for at snittscoren endte på 59.28 kast. En rask kikk i arkivet viser at laveste snittscore noensinne på en Stormcup også er fra 2015 og Stormcup #1. Den gang med kun 9 kastere og en snittscore på 54.33, som faktisk var under par (55). Luis Garcia kom på førsteplass den kvelden med 48 kast (-7).

Tilbake til kveldens runde. Erlend Johnsen var tydeligvis revansjesugen etter en skuffende runde sist uke. I kveld klinket han til med ny banerekord på 45 kast (-11). En ny rask kikk i arkivet viser at dette også er Stormcup-rekord. På andreplass kom Olav H. Breistein som gikk en knakende god runde på 48 kast (-8). Før kveldens runde hadde -8 vært 2. beste score i år. Terje Rørmark kom på tredjeplass med 53 kast (-3).

Før runden ble det påpekt at siden det ikke ble ace forrige uke (etter fire uker på rad med ace) ble det vel ace igjen i dag. Og jammen, ikke ble det bare en-, men to ace! Sikkert for å gjøre opp for forrige uke. I kveld var det Erlend som acet hull 9 med en DX Aviar. Mens Olav H. Breistein acet hull 14 med en S-line P2. Olavs andre ace på Stormcup i år! Erlend hadde ikke betalt acepott, men det hadde Olav, og fikk utbetalt 190 blanke, norske kroner. Gratulerer til begge to. Det har vært syv ace på Stormcup 2018, og bare hull 18 har blitt acet flere ganger (2). De andre hullene er 1, 9, 13, 14 og 16.

CTP-grisen ble i kveld brukt som LP-gris i en longest putt-konkurranse på hull 5. Til slutt var det Håvard G. Frøysa som hadde lengste putt der og fikk 70 kroner for det. Akuratt nok til kaffe og is på ferja når han reiser til Sula for å være TD på Sula Open 2018. 

I birdiecupen tok Olav H. Breistein seieren med 11 birdies (202 poeng) hvor han var alene om å ha birdie på hull 11. Erlend kom på andreplass med 9 birdies og 148 poeng. Mens Terje tok tredjeplassen også her med 7 birdies og 83 poeng. 

Syv hull ble spilt under par i kveld. Både hull 9 og 10 ble spilt 0.4 under par, men litt nærmere undersøking viser at hull 9 var lettest med nøyaktig 0.389 kast under par, mens hull 10 ble spilt 0.444 under par. De andre hullene var 2 (-0.3), 4, 13 og 18 (-0.2) og 1 (-0.1). 

Fulle resultat finner du her.

Endringer i Stormtag registreres som vanlig på Facebook.

På sammenlagtlisten er det foreløpig mest kniving om tredjeplassen der Olav H. Breistein klatrer opp på den etter kveldens runde, med 264 poeng. Christer Ellenberger går ned på fjerdeplass med 260 poeng. Erlend holder fast på andreplassen med 281 poeng. Mens Petter Alfsen som ikke var med i kveld fortsatt leder Stormcup 2018 med 292 poeng. Petter takker for seg for i år da han vender nesen vestover mot studier i USA. Petter har virkelig bidratt stort i miljøet i år, og har vært en inspirasjon og noe å strekke seg etter (på flere måter) med kasting det virkelig har vært klasse av! På Metrix ser vi at han ligger på -35 etter 10 runder, og ikke har gått en eneste runde over par. Lykke til videre og velkommen tilbake!

I tillegg til nevnte TD Frøysa deltar stormkasterne Stein Ødegård, Mark Anthony Soddano, Roar Gjøsæter og Håvard Øritsland Eggestøl på EuroProTour Sula Open 2018 i helgen og skal måle krefter blant annet mot utøvere i verdenstoppen. Lykke til til alle sammen! Resultatene kan følges her