16 kastere deltok i kveldens Stormcup, som skulle vise seg å bli en våt affære. 

Det startet med litt yr, men så åpnet himmelens sluser seg noe så voldsomt at Roar valgte å kaste et kast under en paraply. Hvem har sagt at menn ikke kan gjøre to ting på en gang?

Om ikke stor, så var det i alle fall knyttet noe spenning til om kveldens runde skulle bli den siste hvor Petter Alfsen hadde sammenlagtledelsen. En ledelse han har hatt siden Stormcup #1, 3. april. Da var det snø i Lynghaugparken! Både Olav H. Breistein og Erlend Johnsen ville gå forbi med første- eller andreplass. Så da ble det sånn. Erlend tok førsteplassen i Open med 49 kast (-7) og Olav tok andreplassen med 53 kast (-3). Ett kast bak fulgte Roar med tredje beste score på 54 kast (-2).

I amatørklassen vant Trond Mjøs med 65 kast (+9). Eskil de Flon Arntsen kom på andreplass med 67 kast (+11) mens Nicolai Græsdal kom på tredjeplass med 68 kast (+12).

De seks øverste på resultatlisten i kveld gikk uten dobbelbogey eller mer. 

Det var en noe kontroversiell longest putt-konkurranse i kveld, på hull 10 (banens korteste og stort sett letteste hull). En av de som var mest kritisk var Luis, som noe motvillig kastet en tier i grisen. Og det var bra, for han vant med en putt fra fem (!) meter. Pengene skulle gå med til vask av bil (som om det var nødvendig i dag). 

Acepotten fortsetter å vokse, men Viljar Rolfsen hadde en pen eagle på hull 5. Grattis!

Erlend tok seieren i birdiecupen, kun ett fattig poeng foran Olav (140- og 139 poeng. 8 og 5 birdies). Olav var eneste med birdie på hull 5. Det var også jevnt om tredjeplassen, den tok Roar, ett poeng foran Håvard G. Frøysa (120- og 119 poeng. 7 og 5 birdies). Olav har en nokså solid ledelse og imponerende score i birdiecupen sammenlagt med 1781 poeng (alle runder tellende). 

Fire hull ble spilt på par eller bedre. Hull 10 var igjen lettest med 0.4 kast under par, hull 2 hadde 0.1 kast under par, mens hull 1 og 9 i snitt ble spilt på par. 

Fulle resultat finner du her.

Endringer i Stormtag registreres på Facebook.

Som nevnt har det skjedd ting på sammenlagtlisten. Erlend leder med 424 poeng. Olav ligger på andreplass like bak med 420 poeng og Petter er nå på tredjeplass med 418 poeng. Petter har nå kun en runde som ikke er tellende.