Sommerferien er på hell, noe som viste seg på deltakerantallet i kveld. 

Etter at tirsdagene i juli i gjennomsnitt har samlet 15 kastere til Stormcup var det tydelig at folk var gira på å komme i gang igjen. Deltakerantallet i kveld ble 36, bare èn mindre enn Stormcup #11, som har samlet flest spillere i år, og noensinne ifølge arkivet som går tilbake til 2012. En uoffisiell telling viser at Flaktveitgjengen stilte meget sterkt i kveld med 11 mann. Og de biter bra fra seg på resultatlisten!

Siden vi begynte med klasser i begynnelsen av juli har Trond Mjøs deltatt på tre Stormcuper. Og han har vunnet Amatørklassen hver gang. I kveld var det dog nære på at han måtte dele førsteplassen med Jarle Øyerhamn. Jarle var ferdig med sin runde på 57 kast (+1) og vi fulgte spent med på hvordan Trond ville avslutte runden sin på hull 14, et hull hvor det meste kan skje. Trond viste seg som en kald ulv og klinket til med en birdie. Dermed endte han runden sin på 56 kast (0) og seieren var i boks. Tore Andre Rongved kom på tredjeplass med 58 kast (+2). Alle tre med personlig rekord i Lynghaugparken, gratulerer!

Det store stjerneskuddet i Flaktveitgjengen, Tor Andre Eriksen, spilte i kveld i Open (etter at han vant Amatørklassen for et par uker siden på -3 var vel det på sin plass). Med solid spill lå han på -6 med fire hull igjen å spille. Desverre ble det noen uheldige kast på slutten som resulterte i to dobbelbogeys. Tor Andre endte runden sin på 54 kast (-2).

Det må jo nevnes at for mange år siden var Flaktveitgjengen en beryktet kriminell bande. Noe ganske annet enn i dag, så vidt vi vet...

Etter noen ukers ferie var Hanna Hugosson endelig tilbake på Stormcup. Som de fleste vet er Hanna fersk bronsemedaljevinner i SM (Samme som NM, bare i Sverige). Hun fylte i kveld den eneste plassen i Dame-klassen, og vant dermed den med god margin. Men Hanna viste at hun er i form. Med blant annet en turkey (birdie hull 18, 1 og 2) lå også hun veldig bra han med få hull igjen å spille. Dessverre ble det en dobbelbogey helt på tampen og runden endte på 56 kast (0). Noe som holdt til en åttendeplass totalt. Og det ble påpasselig påpekt hvem hun havnet foran på resultatlisten (uten å nevne navn; leder og nestleder i styret).

I Open var det også tett til siste kast. Men ingen kunne gjøre noe med Håvard G. Frøysa som tok sin tredje 50-poenger i år. Med solid spill endte han til slutt på 50 kast (-6). Et par kast bak fulgte Stein Ødegård og Erlend Johnsen (-4) mens Mark Anthony Soddano hadde tredjebeste score på 53 kast (-3), godt hjulpet av syv birdies.

CTP på hull 1 tok Stein etter at han kastet sin slitte KC Roc en meter fra kurv. Det gjorde han 140 kroner rikere.

I birdiecupen gjorde Anders Haugen det best med åtte birdies og 95 poeng. Håvard Frøysa kom på andreplass med syv birdies og 82 poeng, og Øyvind Haugland kom på tredjeplass med fire birdies og 75 poeng. Øyvind var den eneste som hadde birdie på hull 15, og han ble som vanlig observert i særdeles godt humør under runden. Det ble påpekt en artig detalj om "Tilfeldighetshullet", hull 12, etter runden. Ingen i Open hadde birdie på hull 12, mens tre spiller fra Amatør klarte hullet på tre kast. Atle Duggås hadde kanskje den peneste, med et kast som gikk rett i kurven fra ca. 30 meter.

Hull 12 ble allikevel ikke det vanskeligste hullet i kveld (1 kast over par), det var det som vanlig hull 6 som ble, med 1.3 kast over par. Fem hull ble spilt på par eller bedre. Hull 10 (-0.4), hull 1 og 2 (-0.1) og hull 4 og 9 (0). Av de 16 beste på resultatlisten, uavhengig av klasse, hadde 14 spillere birdie på hull 10.

Fulle resultat finner du her.

Stormcup 2018 ledes sammenlagt av Erlend med 470 poeng. Olav Breistein følger hakk i hjel med 463 poeng. Petter Alfsen er på tredjeplass med 455 poeng (nå med alle runder tellende) og Stein Ødegård sikter vel på å ta igjen Petter neste uke, med 445 poeng.