Det ble ny oppmøterekord på Stormcup da hele 38 kastere bestemte seg for å ta turen til Lynghaugparken i kveld. Igjen var forholdene fine, noe som resulterte i flere fine kast.

Det var en periode tidligere i sommer hvor det var ace hver uke på Stormcup. Men nå har det vært en lang tørkeperiode. Sist acepotten ble tømt var etter Stormcup #12, 19. juni. Luis Garcia syntes det var begynt å bli litt for lenge siden og etter at alle på gruppen hadde prøvd kastet han sin gode gamle gule Spike rett i kurven på hull 14. Årets åttende ace på Stormcup, og den andre på hull 14. Luis kunne dermed innkassere 75 prosent av acepotten, 616 norske kroner. Gratulerer! Acepotten var på 822 kroner, hvor den ene kronen var dansk.

En annen som var fornøyd i kveld var Tristan Storm som kastet rett i kurven fra 50 meter på hull 11, og kunne notere en flott birdie på kveldens andrevanskeligste hull! Tristan holdt ikke tilbake på feiringen, noe nok hele Lynghaugparken fikk med seg. Gratulerer med et flott kast og en pen birdie!

I Amatørklassen ble det delt førsteplass mellom Petter Tennebø og Tore Andre Rongved. Tore Andre perset forrige uke med 58 kast (+2) og perset igjen i kveld med en runde på 57 (+1). Gratulerer begge to. Nest beste score måtte også deles mellom to, Tor Håkon Solheim og Jan Ove Hennøy endte begge på 60 kast (+4), mens Jörgen Halling hadde tredjebeste score på 61 (+5).

Vi venter fortsatt på at Hanna Hugosson skal få selskap i Dameklassen. I kveld endte hun sin runde på 62 kast (+6).

I Open var det få kast som skilte mellom de beste. En runde på 56 kast (0) ga i kveld syvende plass, og gjennomsnittscoren blandt de 19 som stilte i Open var 56,79. Og det var spenning til siste slutt. Erlend Johnsen brukte færrest kast og endte sin runde på 48 (-8). Da ble det noen nervepirrende minutter da Lars Ørjan Tvete skulle avslutte sin runde på hull 6, ett kast bak Erlend. Lars Ørjan gikk i kjent stil for en ace, noe som dessverre resulterte i at noen av trærne på venstre side av fairway ble noen blader fattigere. Han avsluttet runden sin med par og endte på 49 kast (-7). Tredjebeste score fikk Roar Gjøsæter og Stein Ødegård. Begge med solide runder på 50 kast (-6). Atle Svandal fulgte rett bak der igjen på 51 kast (-5).

CTP var i kveld på hull 2, og det var flere som var sultne på å ta den. Men ingen kunne gjøre noe med Roar som ble kveldens grisegutt etter å ha ligget snaue/drøye fire meter fra kurv. Gratulerer med 180 kroner og CTP-tag!

I birdiecupen ble et delt førsteplass mellom Erlend (9 birdies) og Stein (8 birdies), som ga 90 poeng til begge to. Lars Ørjan fikk 82 poeng for sine 8 birdies, mens Roar fikk 75 poeng for samme antall. Ingen var alene om å har birdie på et hull. Hull 6 og 8 var de eneste ingen hadde birdie på. 

Fire hull ble spilt under par i dag. Hull 10 var lettest (-0.4) mens hull 1, 9 og 14 alle ble spilt 0.1 kast under par. Vanskeligst var hull 6, 1.1 kast over par.

Fulle resultat finner du her.

Endringer i Stormtag registreres på Facebook.

Erlend leder Stormcup 2018 sammenlagt med 477 poeng. Olav Breistein er fortsatt på andreplass etter noen ukers ferie, med 463 poeng. Petter Alfsen tviholder på tredjeplassen med 455 poeng og Stein følger like bak med 451 poeng.

I morgen starter EM i disc golf og vi følger ekstra spent med på stormkasteren Anders Haugen. Mer om det kan du lese her. Resultater kan følges live på Metrix.

Til slutt en liten oppfordring. Det er mange mennesker som spiller frisbeegolf i Lynghaugparken, noe som merkes ekstra godt på dager hvor det er mange deltakere på Stormcup. Ikke alle er like flinke til å vise tålmodighet, og til tider flyr det discer i alle retninger. Vi som deltar i Stormcup må ikke være redd for å gi beskjed dersom vi ser noe vi reagerer på. Og det er helt innafor å spørre om å få gå forbi noen som ikke deltar på Stormcup. Styret vil vurdere tiltak for å få færre "casuals" på banen i de timene Stormcup foregår.