Så var september her for fullt med sitt uforutsigbare vær, uten at folk så ut til å bry seg så mye om det. 

Det vil si, deltakerantallet var i dag halvert fra forrige uke, og spesielt i Amatør-klassen var det mannefall. Men mange spilte bra i dag, vinden og regnet til tross. Gjennomsnittscore på alle de fremmøtte endte på 60,3 kast, tredjebeste i år.

Vi begynner i Open-klassen hvor gjennomsnittet på de 12 deltakerne endte på 55,4, og hvor den aller beste ble Olav H. Breistein. Han endte sin svært gode runde på imponerende 48 kast (-8). Og det med en dobbelbogey og to bogeys. Da hjelper det bra på med tolv birdies. Olav har spilt en 48-runde tidligere i år òg han. Stormcup #12 hadde han en nokså lik runde som i kveld, dog med "bare" elleve birdies. Den tolvte var byttet ut med en ace. Men dobbelbogey-, bogey- og parantallet var det samme. Det er også andre gang i år at de to beste kasterne heter Olav. Olav Ø. Eggestøl spilte også solid i kveld og endte sin runde på 51 kast (-5). På tredjeplass kom Erlend Johnsen med 52 kast (-4). 

We also had a visitor from Estonia today. Artur Kütt played the course for the first time with only a few discs in hand. With that beeing said, 61 throws (+5) is very impressive! Welcome back.

I Amatør-klassen slet folk litt mer med forholdene. Den som taklet debest var Kjetil Åbø som spilte en god rnde på 57 kast (+1). Bak der fulgte Trond Mjøs på 64 kast (+8) og Tore Andre Rongved på 67 (+11).

Hanna Hugosson kom sent, men fikk avsluttet sin runde i skumringen på 63 kast (+7).

CTP-grisen hadde tatt turen til hull 2 i dag hvor først Roar kom nærmest, men hvor Luis Garcia til slutt kom enda nærmere. Grattis med CTP-tag on en slant penger!

I birdiecupen ble det også dobbel-Olav. Olav H. Breistein tok førsteplassen også her med nevnte tolv birdies og 181 poeng. Olav Ø. Eggestøl fikk 129 poeng for sine åtte birdies, hvor han var eneste spiller med birdie på hull 6. Meget imponerende for en venstrehåndskaster. Erlend tok tredjeplassen med seks birdies og 122 poeng. Ellers er det verdt å merke seg at det var seksten birdies og fire par på hull 10 i dag. Hele fire birdies på hull 15 er vel også sjelden kost. Men det ble ikke birdie på alle hull, hull 8 og 12 står uten. 

Fem hull ble spilt under par i dag. Hull 10 var klart enklest med 0,8 kast under par. Bak der fulgte hull 4 (-0,3), hull 2 og 9 (-0,2) og hull 13 (-0,1).

Det spisser seg virkelig til i toppen sammenlagt nå. Erlend leder såvidt (573 poeng) foran Olav (570 poeng). Med to runder igjen å spille er det vel de to det kommer til å stå om. Det er også veldig jevnt om tredjeplassen. Stein Ødegård har den i dag med 528 poeng, med Håvard G. Frøysa lurene bak med 521 poeng. Her blir det spenning til siste kast!

Fulle resultat finner du her.

Endringer i Stormtag registreres på Facebook.

Planen var å starte litt før i dag, noe ikke alle hadde fått med seg. Det tas en liten porsjon selvkritikk på det. 

NESTE UKE STARTER RUNDEN KL. 17.30. HALV SEKS ALTSÅ. VEL MØTT!