En nydelig høstdag ble til en ikke fult så nydelig høstkveld. Det førte til at det ble ordentlig Stormcup i kveld.

For omtrent samtidig som runden startet, startet også regnet. Og vinden tok seg opp, og etterhvert kom også mørket, og det ble vått og kaldt.

Etter en svak runde forrige uke var det i kveld en revansjesugen Håvard Frøysa som ble bestemann i Open. Han taklet de dårlige forholdene godt og endte sin runde på 54 kast (-2). Han var med det eneste spiller under par. Det har ikke skjedd før i år. Under Stormcup #3 endte ingen under par. Da vant Petter Alfsen med 56 kast (0). På delt andreplass i kveld kom Terje Rørmark og Atle Svandal. Terje var egentlig i Japan, men dukket plutselig mirakuløst opp. Atle så lenge ut til å ta seieren, men kastet den vekk på de siste hullene i en mørk og våt Lynghaugpark. Begge kastet totalt 57 ganger (+1). Tredjebeste score hadde Erlend Johnsen med 58 kast (+2).

I Amatør tok Tore Andre Rongved seieren med småpene 59 kast (+3). Det hadde vært fjerdebeste score i Open. Tommy Nesse kom på andreplass med 61 kast (+5) og Trond Mjøs tok tredjeplassen med 66 kast (+10).

I Dameklassen var Hanna igjen eneste deltaker og hun tok dermed en komfortabel seier med 66 kast (+10).

Det var CTP på gode gamle hull 10 i dag. Der kom bergensersørlendingen Steinar Gilje Antonsen nærmest etter at han kastet forehand med en Destroyer som landet en snau meter fra pinnen. 100 kroner fikk han for det. Han får dog ikke CTP-tagen som er forbeholdt klubbens medlemmer. 

I birdiecupen tok Hanna nok en komfortabel seier. Hun fikk full pott, 120 poeng, for sine to birdies på hull 12 (kveldens vanskeligste hull) og 15. Det betyr at hun var eneste spiller med birdie på dise hullene. Gratulerer med årets første birdiecupseier! Olav H. Breistein kom på andreplass med 4 birdies og 95 poeng. Olav var eneste spiller med birdie på hull 8. Håvard tok tredjeplassen med 6 birdies og 76 poeng.

Tre hull ble spilt under par i dag. Hull 10 var lettest med 0.5 kast under. De andre var hull 1 (-0.1) og hull 9 (-0.042).

Med en runde igjen å spille leder fortsatt Erlend Stormcup med 616 poeng. Olav er på andreplass med 613 poeng, mens Håvard Frøysa klatrer opp på tredjeplass med 571 poeng. Stein Ødegård følger like bak der igjen med 565 poeng. Ingenting er avgjort. 

Fulle resultat finner du her.

Endringer i Stormtag registreres her.

Neste uke starter Stormcup klokken 17.15.

Til slutt vil jeg takke for i år. Jeg reiser til Spania på lørdag og går dermed glipp av både klubbmesterskap og Stormcup #26 (den andre Stormcupen jeg går glipp av i år). Hvis jeg kunne valgt tror jeg faktisk jeg hadde blitt hjemme, men ikke si det til kona. Dette er min andre fulle sesong som frisbeegolfer og helt klart den gøyeste. Som en del av styret har jeg vært ukesgolfansvarlig i år.

Høydepunktene fra Stormcup 2018 har vært mange, og nivået har vært utrolig bra! Med en runde igjen har vi hatt 9 ace på seks forskjellige hull, det er gøy! Discgolfmetrix er blitt brukt til både oppsett av grupper og føring av score, noe som har fungert veldig bra. Introduseringen av klasser i juli har gitt flere noe å spille for og deltakernivået har vært jevnt godt over 20 omtrent hver uke. Totalt har 111 spillere deltatt på Stormcup i år. Og det er kanskje noe av det gøyeste med årets sesong; at flere nye spillere hiver seg med. Alt i alt tror jeg vi har lyktes med å følge visjonen til Stormcup: "En uformell, men samtidig seriøs konkurranse for alle fra nybegynnere som kanskje bare har spilt to-tre ganger før, til folk som er i norgestoppen. Perfekt plass for å lære mer, konkurrere mot bekjente og bli kjent med resten av kasterne i Bergen."

Neste tirsdag kommer jeg til å følge spent med om det blir sammenlagtseier til meg eller om Olav klarer det. Såvidt jeg kan se kan det faktisk bli delt førsteplass og. Spennende! Og lykke til på Klubbmesterskap på lørdag til alle som deltar der. 

Takk for i år! Hilsen Erlend.