Vi fortsetter nedtellingen til Stormcup #1 2019, og med kun fire uker igjen (!) er det på tide å bli bedre kjent med spilleren som vant flest runder i Stormcup 2018 (7), regjerende klubbmester Håvard Guldbrandsen Frøysa.

Navn: Håvard G. Frøysa

Alder: 27 år

Hobby: Frisbeegolf, sport generelt og diverse kristent arbeid.

Fødested: Bergen

 

Hvordan har vinteren vært?

Nesten ingen frisbeekasting, men slik har det vært flere vintre nå i motsetning til for ti år siden da jeg trente seriøst året rundt. Gleder meg uansett til å spille en del når våren og sommeren kommer. Regner med at det blir mest rekreasjon i år, og ikke noe særlig konkurranser utover Stormcup.

 

Hvis du skal gå runde i Lynghaugparken med kun én disc, hvilken?

Helt klart en Aviar. Har faktisk løpt flere runder speedgolf med bare en Aviar i Lynghaugparken, som oftest uten å bruke særlig flere kast enn på en vanlig runde med full bag.

 

Hva er det verste en i gruppen kan gjøre når du skal kaste?

Tror ikke jeg er den som bryr meg mest, men foretrekker selvfølgelig at folk står noenlunde stille uten å prate. Føler folk stort sett oppfører seg bra når vi spiller!

 

Ditt beste Stormcup-minne?

Da jeg tok en rekordstor acepott på 5900 kr i 2011 med en ace via en rotvelt på et hull som ikke eksisterer lenger. Dette var faktisk første gang acepotten ble utbetalt etter at vi startet med acepott i 2009. I løpet av de to årene fra 2009 til 2011 overlevde potten tre-fire ace fra personer som ikke hadde betalt, inkludert en fra meg selv i 2009 på det legendariske hullet gjennom kirketårnet som en del sikkert har spilt.

Har også totalt tre sammenlagtseire i årene 2007, 2010 og 2011. Minst ett av de to sistnevnte årene vant jeg over halvparten av rundene og hadde veldig gode Stormcup-sesonger, men det er allikevel acen i 2011 som er det øyeblikket jeg husker best.

 

Hovedmål for Stormcup 2019?

Først og fremst å delta mest mulig. Deretter å vinne minst en runde i løpet av året. Med unntak av 2017 har jeg så vidt jeg vet vunnet minst en runde i Stormcup hvert år siden vi startet med Stormcup i 2006. Etter å ha kommet i flyten i høst endte jeg opp med flest rundeseire i 2018 med sju stykk, men var for langt bak til å kjempe om sammenlagtseieren. Om jeg er på samme nivå i år som i høst hadde det selvfølgelig vært kjekt å kjempe om min fjerde sammenlagtseier, men har ikke de alt for store forhåpningene.

 

Regn eller vind?

Helt klart vind. Mye kjekkere å være ute i, og jeg innbiller meg også at jeg relativt sett takler vind bra sammenlignet med mange andre.

 

Favorittspiller?

Av dagens store stjerner er det nok Paul McBeth. Ellers var svenske Jesper Lundmark en helt i starten av karrieren, var stort å se ham knuse amerikanerne da jeg deltok i min første store internasjonale konkurranse i Stockholm i 2008. Kan også nevne Espen Møkkelgjerd som var den klart beste spilleren i Norge de første årene jeg spilte, og lenge den eneste nordmannen med internasjonalt nivå inne. Han vant  faktisk norgescupen 10 av 12 ganger i årene 2004-2015, og det var alltid stort å få spille runder med Espen i norgescupen da jeg var fremadstormende junior.

 

Hva er din beste del av spillet?

Helt klart driving, den sitter fortsatt bra selv med lite trening de siste årene.

 

Hva er din største svakhet i spillet?

Putting, hadde nok hatt flere norgescupseire om jeg hadde puttet på «normalt» nivå, men det er jo noe av det som gjør sporten interessant og vanskelig å mestre også. Har derimot vært litt bedre det siste året, og det hender innimellom at jeg har runder hvor det meste sitter.

Favorittbane?

Har vært heldig og fått være med på mange store konkurranser i Norge og utlandet som f.eks. European open på «the Beast» i Nokia, Finland. Slike baner er selvfølgelig fantastisk å spille på, men jeg liker igrunn minst like godt å spille på baner som er litt lettere. I Norge er det nok Skien og Bodø som jeg synes det er aller gøyest å spille på, selv om det altså eksisterer baner som er både vanskeligere og «bedre».