Det ble ny deltakerrekord for i år da 39 kastere hev seg med på Stormcup i kveld. Men det er ikke bare frisbeegolfere i Lynghaugparken på finværsdager. 

Spesielt på hull 6 ble det mye venting. En gruppe rapporterte om hele 25 minutter stilleståing før de fikk tee'et ut! Uansett, flott at folk venter og ikke tar noen sjanser. Vi har godt tid!

På bildet ser du Terje som tar en Baloo og klør seg litt på ryggen inntil et tre ved steinen på hull 8. Og att på til samtidig som han putter. Hvem har sagt at menn ikke kan gjøre to ting på en gang?

Jonas Dein har funnet formen og tok i kveld sin andre seier på rad i Amatørklassen med en runde på 54 kast (-1). Trond Mjøs og Tore Andre Rongved delte andreplassen med hver sin runde på par (55 kast), mens Eivind Wengaard hadde tredjebeste score med 56 kast (+1). Vi tar også med oss Christian Wilde sin runde på 59 kast (+4) som var fjerdebeste i Amatørklassen og en forbedring på syv kast fra hans forrige bestenotering. Grattis!

I Openklassen var det kniving til siste hull mellom sammenlagtvinnerne av Stormcup 2018, Erlend Johnsen og Olav Breistein. Erlend tok til slutt førsteplassen med 47 kast (-8), mens Olav endte på 49 kast (-6). Like bak der igjen, på tredjeplass, kom Solundværingen Håvard Mongstad med en solid runde på 50 kast (-5).

Luis fikk velge CTP-hull før runden og landet til slutt på hull 12, som dermed fikk sin debut som CTP-vert. Det var populært, da ca. halvparten av feltet ville prøve lykken og slengte en tier i potten. Erlend avsluttet på hull 12 og var siste mann til å tee'e ut på gruppa. Dermed endte kveldens siste kast på hull 12 opp som det nærmeste da en gul KC Roc (Rosenroc) la seg til ro en meter fra pinnen. 190 kroner fikk han/jeg for det.

Ingen ace i dag, men Marcus Soddano Jorge sørget for nok en eagle på hull 5, årets tredje.

I birdiecupen vant Erlend med 10 birdies, 177 poeng og var alene om å ha birdie på hull 6 og 7. Luis kom på andreplass med 7 birdies, 95 poeng og alene om å ha birdie på hull 3. Olav Breistein kom på tredjeplass, også med 7 birdies, men med 68 poeng. 

Fire hull ble spilt under par, hvor hull 10 som vanlig var lettest med 0.4 kast under par i snitt. I fjor var hull 6 det vanskeligste nesten hver runde, men i år har det vært delt mellom flere hull. Dette har nok en sammenheng med klippingen av trærne til venstre for fairway som har ført til vesentlig mildere straff for de som går tidlig til venstre. I dag var hull 6 vanskeligst for første gang i år med et snitt på 0.7 over par.

Sammenlagt leder Erlend med 196 poeng, Luis er på andreplass med 179 poeng og Stein Ødegård og Håvard G. Frøysa deler tredjeplassen med 173 poeng. 

Fulle resultat kan ses her.

Til slutt ønsker vi lykke til til alle som deltar i Norgescup #2, Flaktveit Open til helgen, spesielt til alle Stormkastere. Runde 1 starter på lørdag kl. 09.00 og kan følges på Metrix her.