I disse virustider lever vi litt i uvisshet om Stormcup-oppstart blir utsatt eller ikke, men enn så lenge later vi som det er to uker igjen, og ser hva mr. Ellenberger svarer på 11 kjappe. 

 Ja, for han heter Ellenberger, dagens intervjuobjekt, og han er sistemann ut i årets utgave av X uker til Stormcup. Neste og siste utgave for i år kommer uten intervju, men med en oppdatering på Stormcupsesongen 2020. Christer deltok på hele 23 runder av Stormcup 2019, og var med og knivet om andreplassen helt til slutt. Etter den uhyre spennende sisterunden endte det med fjerdeplass, fattige 7 poeng bak Atle Svandal på andre. Nå blir det spennende å se hva 2020-sesongen bringer, og kanskje enda mer spennende å se hva Christer svarer på 11-kjappe:

 

Navn: Christer Ellenberger

Alder: 29

Fødested: Bergen

Hobby utenom discgolf: Dataspill, Programmering, 

Yrke/studier: Programmeringslærer

 

1. Hvordan har vinteren vært discgolfmessig?

Motivasjonen for å komme seg ut er generelt dårlig når temperaturen er lav. Det har ført til at jeg stort sett kun har spilt da jeg var på ferie i USA. Der fikk jeg spilt både Spring Valley i Houston, som er banen hvor Texas State Championship spilles på, og Delaveaga i Santa Cruz, California. Det var en fantastisk opplevelse.

2. Når og hvorfor begynte du med discgolf?

Mitt aller første møte med disc golf var ca. 20 år siden i Cuyahoga, Ohio. Da tok onkelen min meg ut på en bane med noen billig leke frisbee. Det var ikke før mini Haugen tok meg med for å se storebroren hans Anders vinne NC i Bergen for 10 år siden at jeg fikk interesse for sporten. Vi spilte nesten hver dag den sommeren og jeg har vært oppslukt i sporten siden da.

3. Hvis du skal gå runde i Lynghaugparken med kun én disc, hvilken og hvorfor?

Innova Star Rat. Det er den eneste disken jeg har kastet som jeg komfortabelt kan kaste backhand, forehand, med full kraft og putte med.

4. Favoritthull i Lynghaugparken og favoritthull ellers?

Når åpningen på hull 3 er ferskklippet så er den ganske fet. Det finnes alt for mange fantastiske hull rundtom i verden, men gamle kirketårn i par-4 variant var akkurat passe mengde tullete og artig. 

5. Ditt beste Stormcup-minne?

Ny deltakerrekord forrige sommer på en nydelig solskinnsdag var veldig gøy. Ellers er det alltid spesielt å ace på stormcup.

6. Hovedmål for sesongen 2019?

Ha det gøyere enn noen gang med disk golf uansett hvor dårlig jeg spiller.

7. Vind eller regn under runden?

Vind uten tvil. Jeg kan kompensere for vind, men det kommer et punkt hvor diskene aldri blir tørr uansett hvor mye jeg tørker. Da er det bare å dra hjem.

8. Favorittspiller I Norge og i utlandet?

Favorittspiller i Norge er delt mellom Håvard Frøysa og Olav Breistein. Er alltid gøy å spille med og se på hva fantastiske kast de to varter opp med. Ellers er jeg fan av James Conrad.

9. Hva er din beste del av spillet?

Backhand drive.

10. Hva er din største svakhet i spillet?

Putting.

11. Favorittbane?

Järva er den nydeligste banen jeg noen gang har sett.