Koronacup er en saga blott og vi starter opp med Stormcup etter at det åpnes for gjennomføring av ukesgolf med fellesstart. I denne artikkelen finner du generell informasjon om Stormcup 2020, inkludert noen nyheter. 

Det forventes at alle som deltar på Stormcup leser gjennom reglene som gjelder i forbindelse med koronaviruset. Oppdatert informasjon om Stormcup og koronaviruset finner du her

Det må bli spilt minimum 15 runder av Stormcup 2020 for at sesongen skal bli gjeldende. Ved nye tiltak som hindrer oss i å gjennomføre ukesgolf med fellesstart vil Koronacup med golfstart bli gjeninnført. 

 

Påmelding til Stormcup #1 her.

 

Generelt om Stormcup

Stormcup er en konkurranse hvor det spilles én runde discgolf i Lynghaugparken hver tirsdag i sommerhalvåret. 

Stormcup er åpent for alle over 12 år. Til hver runde er det vanligvis mellom 20 og 36 deltakere. De som deltar er alt fra nybegynnere til etablerte spillere. Det er en fordel å ha spilt et par runder discgolf før du blir med på Stormcup. 

I tillegg til reglene i forbindelse med koronaviruset, gjelder vanlige regler for discgolf. Husk å stå stille og ikke prat når andre skal kaste. Vent på tur. Ikke si score til andre spillere uten å spør først. Spør hvis du lurer på noe. Aldri kast dersom det er mulighet å treffe andre mennesker eller dyr. Ellers god gammeldags folkeskikk. Husk å ha det gøy!

 

Påmelding, føring av score og gruppeoppsett

Trenger du hjelp til påmelding? Bruk "Send epost til admin" på konkurransesiden på Disc Golf Metrix.

Påmelding/registrering til hver runde gjøres på Disc Golf Metrix før runden starter. Du kan melde deg på Stormcup #1 her. I koronatiden er påmeldingen først åpen kun for medlemmer av Stormkast - Bergen Frisbeeklubb, før den åpnes for alle kl. 18:00 søndagen før konkurransen. Tider for de ulike fasene, finner du på Disc Golf Metrix. Trykk på nedtrekksmenyen. Du finner de aktuelle rundene under Stormcup 2020.

Under runden fører én spiller på hver gruppe score på mobil fra samme nettside. Når en er inne på den aktuelle runden, trykk "Registrer score".  Etter runden har alle ansvar for å sjekke at sin egen score er riktig.

Grupper settes opp automatisk og det er tilfeldig hvem som havner på gruppe sammen. Ved ønske om å være i gruppe sammen med en venn, kan det ordnes, men maks to personer. Ta kontakt via Send epost til admin-knappen på Metrix i god tid før påmeldingen stenger. Denne løsningen er forbeholdt nye spillere som kommer sammen med en som har spilt før og barn over 12 år som kommer sammen med noen. 

Nytt i år: Lederkort første tirsdag i måneden. Det settes etter beste evne opp lederkort etter sammenlagttabellen på www.stormkast.no (ikke per klasse). Dette krever litt ekstra administrasjon i forkant, og arbeidet blir lettere om folk er påmeldt i god tid før runden. Melder du deg på tett opp til fristen, kan du i verste fall miste plassen din på kortet til nestekvinne eller nestemann. Påminnelse om påmelding kommer på Facebook hver mandag. 

Etter hver runde publiseres artikkel med oppsummering av runden på www.stormkast.no med link på Facebook. Sammenlagttabell finnes på samme side. Har du bilder som kan være av allmenn interesse? Send de gjerne til Stormkast - Bergen Frisbeeklubb, men husk å få tillatelse av alle de som er avbildet!

 

Klasser

Vi bruker klasser for at flere spillere skal kunne konkurrere mot spillere i noenlunde samme ferdighetsnivå. Du kan endre klasse underveis i sesongen. 

Nytt i år. Nye navn og nye klasser. Open-klassen står urørt. Dame-klassen endres til Open Dame. Tidligere Amatør splittes opp i to; Nybegynner og Rekreasjon. Så lager vi en ny klasse for de under 18 år; Junior. 

Kort forklaring på de ulike klassene (dette er ikke kriterier, bare en veiledning):

Open: Åpen for alle. Klassen de beste vanligvis melder seg på i.

Open Dame: Kun for damer, alle ferdighetsnivå. 

Rekreasjon: For de med Metrix-rating mellom under 900.

Nybegynner: For de med Metrix-rating under 800 og som har spilt under 2 år. 

Junior: For de som er 18 år eller yngre. I 2020-sesongen melder du deg på her om du er født i 2002 eller senere. 

 

Acepott

Acepott er en konkurranser som er frivillig å delta på.

Acepott: Vipps 10 kr. til 90109084 (Erlend Johnsen). FØR rundestart kl. 18.00. Får du ace/hole-in-one den aktuelle runden får du utbetalt 75% av acepotten (som kan samle seg opp over flere runder). Dersom flere betalende spillere får ace, deler de 75% likt mellom seg.

 

Vel møtt til Stormcup 2020!