Det har vært nok en tirsdag med nydelige spilleforhold i Lynghaugparken. Noe 35 deltakere fikk nyte godt av.

Open

"Hvem er Sondre Dragset?" var spørsmålet mange stilte seg etter dagens runde. Jo det kan jeg fortelle; Sondre Dragset er en 22 år (?) gammel mann og kommer fra Trondheim. Dragset er moteinteressert, en interesse som startet i barneårene. Allerede som 3-åring var han opptatt av at sokkene skulle matche t-skjorten. Uten å nevne navn, er det helt sikkert et par Stormkastere som kunne hatt godt av litt motetips fra Sondre. Les mer om Sondre og mote her. I kveld deltok han på sin tredje Stormcup totalt, og første for i år. Han fikk sin Stormcup-debut i fjor på Stormcup #22. Da gikk han en runde på 53 kast (-2) og var den eneste spilleren med birdie på hull 15.

Så til poenget. Årsaken til at mange lurte på hvem Sondre Dragset er etter runden var ikke at han var så vannvittig stilig kledd, nei, det var selvsagt fordi han gikk hen og vant runden etter å ha endt på småpene 45 kast (-9). Gratulerer til Sondre med en råsterk runde. Like bak fulgte Luis med 46 kast (-8) og like bak der igjen Eivind Wengaard med 47 kast (-7).

Rekreasjon

Yngve Sundfjord og Tommy Nesse var de beste rekreasjonistene etter å ha endt sine runder på par (54 kast). Andreas Skau Woldsdal hadde andrebeste score på 56 kast (+2) mens Magnus Strømmen og Vegard Grindheim hadde tredjebeste score med 58 kast (+4).

Nybegynner

Blant nybegynnerne var Daniel Nordenborg best med en runde på 57 kast (+3). Jon E. Liseth kom på andreplass med 58 kast (+4), mens Terje Nilima Monsen tok tredjeplassen med 60 kast (+6).

Junior

Ida Emilie Nesse deltok på sin femte Stormcup på rad. I kveld endte hun på 73 kast (+19). 

Banen

Det var birdie på alle hull hvor hull 2 hadde flest med 17.  Hull 4 var vanskeligst og ble spilt på 3.5 kast i gjennomsnitt. I den andre enden av skalaen finner vi hull 2 som ble spilt på 2.7 kast i gjennomsnitt. 

Kyllingcup - 4. runde

Det ble også spilt Kyllingcup i kveld. En uformell konkurranse for spesielt interesserte. Etter planen skulle det spilles Gislefosscup, men det utgikk. Vanligvis går Kyllingcup på Hetlevik-banen, men i kveld var Lynghaugparken arena. Det som er verdt å nevne fra kveldens Kyllingcup er noe som skjedde på hull 8 og hull 9. Gjenfortalt etter beste evne fra egen hukommelse:

Jeg, Nicolai og Luis er kommet til hull 8. Luis gjør seg klar på tee. Han skal kaste en blå disc. Han vifter den litt mot håndflaten for å tørke svetten og retter på brillene før han danser over tee'en i et grassisøst x-step. Så slipper han discen. Den går midt i "godruten".

-Den går i, sier vi i kor og hører kjetting like etter.

Det jubles, selvsagt uten noen form for kroppslig berøring, selv om Nicolai prøver å snike til seg en klem, den luringen. Når vi kommer opp til kurven oppdager vi til vår store skuffelse at discen ligger på bakken nedenfor. Dette er ikke uvanlig. Kurvene i Lynghaugparken er jo kjent for å gjøre motsatt av det de skal. Luis smiler uansett. Han er fornøyd med kastet. Nicolai er skuffet, men finner trøst i at han selv fikk birdie. Jeg fikk par og bryr meg ikke.

Vi går videre til hull 9. Først må det sjekkes at det ikke er folk nede på flaten. Det er det ikke. Luis gjør seg klar først. Han kaster en gul disc nå, med håndtak. Jeg tror det er en Spike. Backhand. Litt ut på høyre siden, så vidt over OB. Discen går rett frem. Stø kurs. Luften står stille. Eller den gjør ikke det, den beveger litt på seg. Men ikke så mye. Den står nesten stille. Det føles i alle fall slik. Så, discen faller ned mot venstre - mot kurv...

KA-CHING. Ace!!

Luis gjør en liten spansk folkedans mens han gliser fra øre til øre. Nicolai prøver seg igjen på en klem, men blir avslått av oss to voksne i gruppen. På vei ned mot kurv kan Luis fortelle at dette var hans 10. ace på hullet, populært kalt "Ned i dumpen" - siden en kaster ned i en dump. Så fortsetter vi glade og fornøyde på runden vår.

Så det var altså historien om Luis som nesten fikk back-to-back ace på Kyllingcup, 16. juni, 2020.

Sjekk det gliset:

 

Stormcup #7 og Bergen Cup

Stormcup #7 kan du melde deg på nå her.

 Helgens runder av Bergen Cup finner du i nedtrekkslisten på denne siden