Ny deltagerrekord i kveld igjen, men også negative nyheter

Hele 59 stykk stod klar kl 1800 til runde i veldige fine forhold, selv om en merker at det er begynnte å bli høst.

 


Erfarne spillere har med sitteunderlag
til køen på hull 12/16!

Baneendring

Tar det triste først - Lynghaugparken har ikke lenger et 18-hulls oppsett som standard.

Det ble etter dagens runde holdt et møte med store deler av styret, banekomiteen og noen andre erfarne spillere var med.   Der ble det enighet om å fjerne flere hull på banen og en har ikke kunne finne gode og sikkre alternativ til de hullene som blir fjernet.

Årsaken til at en fjerner hull er sikkerhet og interne konflikter mellom hull. 

Hull 7 aka "Dobbel mando (som ikke er dobbel mando" aka "Den lange opp bak steinen" er et av dei eldste hulla på banen.  Her har en i løpet av de siste ukene sett flere spillere kaste mens det er folk på veien nede til høyre og at disken har turnet over og ned mot vei og folk.  Dette er en mulig risiko som en ikke kan akseptere og hullet er alt fjernet.  

Hull 5 delte kurv med hull 7 så dette er nå endret.   Hull 5 har fått ny kurvplassering som er endel nærmere enn før og her blir det nok et veldig jag etter ace.  En kan risikere at hull 5 og fjernes, da pga at de som kaster ikke tar hensyn til de som bruker grusveien og sperrer for disse. 

Hull 11  var farlig for andre som spillte hullet.  Her ble det ofte kastet før folk var ferdig med å putte og det kom disker ned i andre fairwayer.  I tillegg var det svært gjørmete og hullet var med på å gi dårlig flyt.  Kurven her nå fjernet.

Hull 12 hadde konflikter med de meste av hull i området (11, 13, (14,)15 og 16.  Så kurv her er fjernet.


Banen er akkurat nå 15-hulls, men en kan forvente flere endringer i tiden som kommer.

Banekart og beskrivelser vil bli oppdatert og det vil bli skiltet ute på banen.

 

Aller siste putt på et standard 18-hullsoppsett i Lynghaugparken blei satt av Sveinung Olsen som kom seg gjennom banen rett før kurvene forsvant og innen mørket slukte alle disker. Han låg på -1 før hull 18, men en stygg treputt gjorde at den siste runden endte på par.

 

Stor rekreasjon

Reinkarnasjonen av rekreasjonsspilleren Kjetil Åbø slo til med en 50 runde i en rekreasjonsklasse på hele 23 stykk.  Andreas Sætherbø tok andre med 52, mens tredjeplass blei delt mellom Vegard Grindheim og Jo-Marius Haraldsen som begge fekk 55.

 

Dame

Hanna Hugosson tok dameklassen ganske greit i kveld mtp at ho var einaste som spillte den klassen.

 

Junior

Brødrene Josef og Isak Rannestad kjempet hard i juniorklassen i kveld.  Junior junior Isak har et lite stykke opp til storebror Josef som kom inn på 59, men det er ikke for lenge til Isak og er i det området.  Pappa Tor Martin må nok passe seg framover.

 

Nybegynner

Trippel O på toppen av nybegynner.  Odd Remes tok første med 55 kast, foran Ole Andreas Helland med 58 kast og andreplass, mens Ole Haraldesen delte tredjeplassen med Henrik Akselsen på 59.

 

Open

I Openklassen går og de som leder Stormcup sammenlagt og i kveld var det 'leadcard' med de fire beste i sammendraget. Det slo så som så ut for de antatt beste, de fikk 2., 5., 8. og 11. plass.

Det blei en relativt klar seier i open til Roar Gjøsæter som forbedret perssen med ett kast og endte opp på -11.  Det blei delt andreplass på -7 til Mark Anthony Soddano og Olav Breistein.

 

CTPig og sparegriser

CTPig hadde funnet veien til hull 8 i kveld og der fant og Olav Breistein fram til en godt kast. 

170 kroner kan Olav legge på sparegrisen i kveld.  I følge pengemannen for Stormcup så har Olav sin sparegris hatt et veldig bra år så langt.   Inkludert ace-penger har grisen blitt tilført 1368 kroner.  For kvar krone Olav har satset i år har han fått 6,22 kroner tilbake, noke som må være en grei invistering.

 

Banen

Ikke så store overraskelser når hull 9 var enklest og 7 vanskligst i kveld, med snitt på henholdsvis -0.44 og +0.67.

Hull 2, 8 og 10 blei alle spillt eksakt på par i snitt!

Det var birdie på alle hull og 20.23 av alle spillte hull endte med birdie i kveld.  Flest hadde Roar Gjøsæter som hadde 12 stykk.  Dette gav og seier i birdiecupen med 97 poeng.  Mathias Odenbratt kom her som nr to med 64 poeng på 9 birdier, mens Olav Breistein fekk 50 poeng for sine 10.

 

Sammenlagt

I sammendraget tok lederen Olav Breistein nokre ekstra poeng på dei som ligger bak, men det er enda rom for å ta han selv med få runder igjen.

Du finner alle detaljer om sammendraget og dagens runde på www.stormkast.no og på discgolfmetrix.com

 

Neste runde

Stormcup #18 går om ei veke.   Det må gjøres endringer på oppsett siden banen endres, så det kan ta et par dager før påmelding legges ut. 

 

Ultimate - Første innetrening !

Stormkast hadde i kveld sin første innetrening for Ultimate.  15 stykk møtte opp i Haukelandshallen og det er en veldig bra start.

Har du lyst til å spille Ultimate?  Sjekk ut Ultimate Stormkast på Facebook.

Ultimate trener altså i Haukelandshallen tirsdager 2115-2230 og utendørs på Krohnsminde onsdager 2000-2200 (vanligvis ferdig 2130).