Årets klubbmesterskap blei veldig tett og spennende

Lørdagen ville ikke være snill med Stormkast og gav oss rett og slett variert pissvær heilt fram til premieutdelingen da sola sneik seg fram.

Men det misserable været la ingen demper på stemningen til dei 39 som stillte til start i det største feltet i klubbmesterskapets historie.  21 stillte i open og 18 i den nye klassen rekrasjonell nybegynner. Det var for få/ingen påmeldt i de andre klassene.

Det ble et frafall i løpet av dagen pga skadeproblem, resten fullførte med topp innsats og strålende humør tross slemme ruller, tre som hadde flyttet seg siden fredag, OB-øyer som hadde krympet, kurver som spyttet verre enn en sur lama og all mulig slags uflaks ...

Første runden var tidvis ganske sur værmessig og spillte noe dårligere enn den andre.  I open fekk Stein Ødegård det noen kalla en klar ledelse med en solid -9 runde.  Klar betydde hele 2 kast ned til nestemann (Eivind Wengaard) og 3 til Anders Haugen og Atle Svandal.

I den nye klassen  rekreasjonell nybegynner var det like tett med Andreas Skau Woldsdal og Marius Grøneng i front med 43 kast, ett kast foran Daniel Nordeborg.

Pallen i rekreasjonell nybegynner 
CTPig satte bredsiden til og nektet disken til Roar å rulle inn til stanga

 

Finalerunden

I finalerunden blei det delt etter klasse og score.  I 'chase card' i Open klassen gjekk Erlend Johnsen knallhardt ut og startet med 7 strake birdies og kom til slutt inn på -9 for runden og -13 totalt.

Stein hadde trøbbel på OB-øyene på andrerunden og endte opp med 3 boogies og en -4 runde og også han på -13.   Også Eivind bommet hazardøya og med kun den den ene ble det en -6 runde og også han på -13!

 

I rekrasjonell nybegynner fekk også Andreas trøbbel på hull 6 og endte opp med en trippel...

Kjetil Djønne som låg på fjerdeplass etter førsteruden samlet bra med birdies (og nokre boogies) men kom inn på -1 på andrerunden og var dermed likt med Andreas totalt.

Daniel forsvarete tredjeplassen fra førsterunden med en 48 (+3) runde.

 

Omspel i begge klasser

I open var det klar for omspel om førsteplassen mellom Stein, Eivind og Erlend.  Omspelshull var 1-4 repetert inntil en fikk en vinner.  Det såg ut som om det kunne bli avgjort på hull 1 der det var to mindre gode drives. Men gode innspel reddet par. På hull var det birdie på Stein og Eivind, mens Erlend fikk en OB 3.  På hull tre tok Stein en solid birdie og vant dermes sitt første klubbmesterskap!

Også Andreas og Kjetil måtte ut i omspill på samme hull.  Her gjekk det litt raskere og Andreas tok det på første holet.

Rettelse: Dessverre viser det seg at artikkelforfatter har vært veldig dårlig informert(/har dårlig hukomelse).  Sannheten om omspillet i rekreasjonell nybegynner var mye mer spennende enn det som står over.  Når alle var opptatt av å følge open sitt omspill var det mer enn nok spenning på dette omspillet. 

Hull en var nok begge glade for at "ingen" såg, for her var det nerver så det holdt.  Begge fekk boogey før dei begge slo til med birdie på hull to.  Andreas fikk par på hull tre, noe som Kjetil ikke kunne matche (han fikk boogey) og Andreas kunne starte å puste igjen.