Ja, du leste riktig. Det er ikke bare diskgolf som opptar Stormkast sine medlemmer. Fotball er det også noe som heter. 

Fantasy Premier League

Sesongen i Engelsk fotball sin øverste divisjon, Premier League, går mot slutten. I toppen kjemper de to mest avskyelige klubbene i verden om å løfte pokalen senere i mai, mens det i bunn også er knyttet noe spenning til hvilke lag som må ta turen ned på nest øverste nivå. Det som kanskje er mest spesielt med årets sesong er at verdens beste fotballag i skrivende stund ligger på 6. plass. Fotball er rart!

Fantasy Premier League er, i følge Wikipedia: "et virtuelt fantasyspill, og er det offisielle fantasyspillet for Premier League.

I korte trekk går spillet ut på å være manager for et Premier League-lag. Dette utføres ved å sette opp sin egen tropp på 15 spillere for et angitt budsjett. Deretter velger man for hver enkelt Premier League-runde 11 spillere som skal spille. Poengsystemet er bygget på virkeligheten, og man får poeng for spillere avhengig av hvordan de gjør det i den aktuelle Premier League-runden.

Spillet er et av de største fotballfantasyspillene i verden, med over 9 000 000 brukere denne sesongen."

Stormkast sin fantasyliga

En viktig del av det å spille Fantasy er såkalte private ligaer. Og Stormkast har selvsagt sin egen private liga. Her konkurrerer alle deltakerne mot hverandre om hvem som er den beste manageren. 

Det har svingt litt under årets sesong, men i skrivende stund er det Hanna Hugosson sitt Nederlaget som ligger best an med 2239 poeng. Her er altså årsaken til at Hanna ikke er kommet ordentlig i gang med årets diskgolf-sesong - alle døgnets ledige timer går med til å gjøre research til fantasy. Typisk Hanna dette. Alltid på vakt, alltid beredt.

Bak Hanna skiller det bare ett poeng per plassering fra 2.- til 5. plass, mens det er litt ymse bak der igjen.

Rank Team & Manager TOT
1
Nederlaget
Hanna Hugosson
2239
2
BlueBale FC
Ole Martin Bale
2215
3
Tjohei Ndidi lidei
Yngve Sundfjord
2214
4
Wernerombud
Anders Nilsen
2213
5
Dirty Sancho
Erlend Johnsen
2212
6
Bånnslam
Robin Yven
2172
7
Durable dåsemikler
Mikkel Paulsen
2149
8
Van Dijk is back
Henrik Hestnes
2134
9
PeteFC
Andreas Pettersen
2126
10
Show me the Manè
Daniel Nordenborg
2079
11
Flakselaget
Olav H. Breistein
2039
12
Havre
Anton Sæten
1893
13
Walking on Sonshine
Thomas Storm Hansen
1856
14
stao no pao
Svein Ekeberg
1661
15
pizzatryne
Kenneth Rykke Almenningen
1637
16
BankersFC
Eirik Djønne
1418

Tabell 1: Plassering i Stormkast sin fantasyliga per 03.05.2022.

Litt om lagnavn

Som en ser i tabellen er det mange artige lagnavn. Å komme på et godt navn til sitt lag er en viktig del av spillet. Lagnavnet skal gjerne være et ordspill på faktiske lag eller spillere. Her må vel Yngve Sundfjord sitt Tjohei Ndidi lidei være helt der oppe. Navnet spiller på navnet til Leicester sin nigerianske midtbanespiller Wilfred Ndidi.

Et lagnavn skal på ingen måte gjenspeile virkeligheten. Her har allerede nevnte Nederlaget truffet godt med sin foeløpige topplassering. Også Eirik Djønne sitt BankersFC, over 800 poeng bak førsteplassen, treffer bra med å ikke gjenspeile virkeligheten - var ikke så bankers likevel, si.

Innspurten

Nå går vi noen spennende uker i møte for å finne ut hvilken Stormkaster som er den beste fantasyspilleren. Kommende runde, runde 36 (av 38) er en såkalt double gameweek der flere lag spiller to kamper i samme runde. Her kan mye skje!

Vi kommer tilbake med en oppdatering etter 22.05 når alt er avgjort.