Stormkast er ein frisbeeklubb med bergen som heimstad, men har medlemmer fra store deler av hordaland

Stormkast driver helst med frisbeegolf, men leker og tidvis med andre frisbeegrener

Merk! Artikkelen er sist endret for 18 år siden. Informasjonen kan være utdatert.

Stormkast - Bergen FrisbeeklubbStormkast er en sammenslåing av to tidlgere klubber, den 'offisielle' klubben Bergen Frisbee Klubb (BFK) og 'kompisklubben' Stormkast.

Stormkast - Bergen Frisbeeklubb er tilknyttet norges idrettsfobund og er underlagt særforbundet Norges Frisbeeforbund.

Historien til Stormkast


Stormkast blei til våren 2005 etter et kort og turbulent liv som "Kast og let frisbeeklubb". Bak dette stod tre kompiser, Tor Løseth, Jørn Ove Stokka (nå 'flyktet' til Oslo) og Roar Gjøsæter.

Denne gjengen oppdaget frisbeegolf året før (2004) og fant ut at det var en bane i Bergen, men at det var få andre som spillte der. En tok i bruk banen, laget nettsider og hengte opp informasjon på kurvene. Og så dukket det opp både erfarne kastere, nykommlinger og andre som en drog med. Og plutselig hadde en et lite miljø og en liten uformell klubb!

Historeien til Bergen FrisbeeklubbDet er to karer med bakgrunn fra Måløy som visst nok har æren for Bergen Frisbeeklubb, Tor Øyvind Tennebø og Torbjørn Moen. Måløy har en av norges eldste frisbeegolfbaner, og kastere derfra har gjort seg bemerket flere steder.

Desse karene stiftet den 19.04.1999 Bergen Frisbeeklubb. Klubben er ansvarlig for at det er kommt opp en bane i Lynghaugparken og har arrangert flere Norges cup stevner i frisbeegolf.

I 2004 og 2005 slakket aktiviteten av, men heldigvis var Torbjørn ute og kastet på Skansenmyren en dag i 2004 slik at nye folk fekk øynene opp for denne sporten, og Stormkast blei til.

Historeien til Stormkast - Bergen Frisbeeklubb


Rundt juletider 2005 tok gjengen fra Stormkast kontakt med de fra BFK og hørte om de var intr å slå sammen klubbene. De hadde de ikke noe mot og det ble opprettet et interimstyre bestående av folk fra Stormkast ettersom BFK gjengen ikke lenger hadde tid.

NIF og idrettskrets ble kontaktet og enfekk godkjent navneendring på "Bergen Frisbeeklubb" til "Stormkast - Bergen Frisbeeklubb" og en fekk på plass og godkjent lover for klubben.

Lørdag 4. Mars ble det avholdt ordinært årsmøte og klubben fekk sitt nye offisielle styre.