På Frekhaug finnes da to baner som er like, men og veldig ulike. 

Begge har 18 hol, begge ligger i fantastisk natur, begge er godt merket og har fairways med grusstier, trapper og klopper/bruer der det trengs. 

Dette er to baner som hadde fortjent kvar sin presentasjon, men skal en komme gjennom banene rundt Bergen før jul blir det felles her.

Merk! Artikkelen er sist endret for 6 år siden. Informasjonen kan være utdatert.

  • Haltejohan - den første banen på Frekhaug. Korte, men spektakulære hol med fantastisk utsikt og gode fiskemuligheter [!].
  • Badevika - ny bane i 2017.  Noke lenger hol enn på Haltejohan og nokre svært utfordrende linjer. Ein av dei mest gjennomarbeida banene i Norge.

 


 

Badevika

Badevika ligger som navnet tilseier ved ei badevik og dette er i et offentlig friområde.  Dette gjør at det her finnes toalett og gode parkeringstilhøve.

Banen er svært godt merket, det er bygd utkastplattformer alle steder det er behov for det (resten er merket på betong/asfalt), utkastskilt og mandoskilt er tydlig merket, det er grusveier på de fairwayer som trenger det, det er grusveier fra korg til neste utkast, det er bygd mange trapper og klopper/broer, jord er flyttet på og jevnet ut, grøfter er gravd og rør lagd ned og ikke minst, fairwayer er ryddet for skog og kratt.

Med andre ord, det er gjort svært mykje arbeid her.  Mykje er muskelkraft, men de har og hatt gravemaskin inne et par steder for å få fart på ting.

Det som mangler nå før baneåpningen i starten av juni er få endelig utkastskilt opp (festene er på plass med midlertidig info) og å få lagt på kunstgress på de utkasta som trenger det.

Banen er på 18 hol der nokre korger brukes flere ganger.  Det er konkrete planer om å få på plass nye korger og da nye hol slik at dette blir ein 18 korgs bane. 

Slik den står nå er det ingen veldig lange hol, men på et par-tre må og dei som har spelt ei stund ta i for å nå fram.   To av hola går over vann, men her finnes det selvfølgelig markert alternative utkast.  Vannguden har allerede fått endel offer, så det har og blitt (fri-)dykket endel. 

Det er endel andre brukere av området som en må ta hensyn til.  Så husk å send fram spotter på dei hola der du ikkje ser landingsområdet.

 

Banen er nybegynnervennlig, men her og absolutt utfordringer for dei som har spelt lenge. Det finnes endel utfordrende vinkler og linjer på banen, og mestrer du desse så mestrer du du det meste av nærspill.

 

Ved parkeringen er det infoskilt for banen med  banekart til utlån og generell info.   Digitalt banekart for Badevika kan du finne på Frekhaug Frisbee sine Facebook sider.

Banen er eit samarbeid  mellom Frekhaug Frisbee og Nordhordaland Folkehøgskole

 

 


Haltejohan

Haltejohanbanen ligger i og rundt Haltejohansvika, et fantastisk fint friområdet rundt ein liten lagune.  

Banen er ein kort nybegynnervennlig bane, men har nokre spektakulære hol.  Eit av hola var så ekstremt at det måtte endres. Det var ein heilt reell mulighet for at noken skulle falle ned og dø ved putt, ettersom korga var plassert på toppen av ein klippe.

Banen går opp, den går ned og den går over vann.  Det er 9 korger og det speles stort sett to ganger pr korg slik at  det 18 hol totalt.  Alle utkast er merket med frontlist der det ikkje er utkastfelt og det finnes utkastskilt på alle (nokre kan ha blitt "fjernet" av folk som liker å "fjerne" ting).  For å komme seg opp og ned på haug og hammer er det bygd trapper og det er anlagt flere grusstier på bane.

Det finnes grillplasser og toalett i Haltejohansvika. Dette er en plass en tar med familien og koser seg og kaster litt frisbee. Info om banen er slått opp på sideveggen til toalettet. 

Siden dette er et veldig populært område for både voksne og barn er det veldig viktig å være forsiktig og ta hensyn når en kaster.

 

Banen er en veldig nybegynnervenlig bane, hola er stort sett korte og ikkje spesiellt tekniske.  Høydeforskjellene er morrosame, det finnes feks et hol som nok har større høydeforskjell enn det er langt...

For folk som har spelt ei stund er dette og ein bane som bør besøkes.  La drivere ligge igjen heime, du trenger dei ikkje.  Og skal du ha god trening så lar du og midrangene bli liggende.  Da har du en utfordring!

Det kan nevnes at denne banen sannsynligvis har registrert verdens einaste triace !

 

Haltejohan har egen side på Facebook der du finner banekart og generell info. 

Banen blei satt opp av Frekhaugmarka vel og nå har Frekhaug Frisbee overtatt