Hordvikbanen har det siste året fått en liten og trofast kasterskare, men utover denne gjengen er det få som har funnet veien inn til denne lekkerbisken av en bane.

Merk! Artikkelen er sist endret for 7 år siden. Informasjonen kan være utdatert.

Ein av grunnane til at folk ikkje finner veien inn til banen er at den ligger der ingen skulle tru at noken kunne kaste plast.  Du kjører og trur at du har kjørt feil to-tre ganger og så forsetter du litt til, då er du der.

Kjær bane har mange navn og denne er kjent både som Hordvikbanen og Tellevikbanen.

Banen er anlagt på et gamalt småbruk som brukes som skule.  Dette gjere at ein ikkje kan spele der kvardager fram til kl 14 i skuleåret.   Men resten av tida er da fritt fram!

Det er gode parkeringsmuligheter ved banen, men husk å lukke igjen grinda når du kjører inn, slik at naboene ikkje stikker av! Husk og å vise hensyn til dei tobeinte naboene når dåke kjører inn.

Banen består av 9 hol på 9 korger.  Informasjonsskilt er lett å finne og gir deg alt du treng å  vete.  Alle utkast er godt skiltet og markert med frontlister.  Fleire hol har alternative og kortere utkast.  Utkastskilta til de korte hola er merket med raug trekant, dei lange er merket med svart firkant, og dei hola som er felles har begge merka.

Banekart og hullbeskrivelser kan du finne her.

Dette er ein kort og nybegynnervennlig bane, men den har alt av linjer.  Her må du mestre da å hive oppover, nedover, høgrebuer og venstrebuer og aller verst, da å kaste beint fram.  For dei som har kasta eindel er dette banen der du kan utfordre deg sjølv til å feks kun kaste putter eller sidearm (om du er backhand dominant).

Si den har mange 'doble-utkast' er dette og en banen som er perfekt for dei yngste kasterene som ikkje har for mykje lengde.

Da blir jobba for å utvide/forlenge banen og å bygge bedre utkastfelt.  Utkastfelta er for tida ganske slitt, noke som jo er litt positivt si da viser at banen blir brukt ein god del.

 

Området er fantastisk flott, det en lavo der ein kan grilla, det er masser av lekemuligher for små og store, og tar du deg ned til sjøen er det mulig å få tatt seg et bad på 'egen' brygge.  Som på alle andre baner er det viktig at folk er flink til å rydde etter seg og ikkje knekke greiner og annet, slik at banen fortsatt er åpen for alle.

Har du familie så er dette kanskje ein av dei flottaste banane å ta dei med til, her er da mulig å slappe av og leke for dei som ikkje liker å kaste frisbee.  Her er du veldig isolert fra verden rundt, sjølv om da egentlig er veldig kort vei til resten av verden.

Da som nesten er einaste minuset med Hordvikbanen er at deler av den kan bli ganske så fuktig i perioder og då treng du godt skotøy.  Dette gjelder i grunn berre ein begrensa del av området, men til gjengkjeld er da litt sentrale deler av banen som er utsatt.