Forrige helg skjedde det noe ekstraordinært.

Stormkast (med venner) stilte rent kvinnelag til en Ultimateturnering for første gang, noensinne!

Da ideen begynte å blomstre med det voksende antall med damespillere i byn, ble troppen svært ivrig etter å dra, og siden Norge ikke arrangerer egne turneringer for kvinnelag, måtte de se over grensen. Valget falt på Berlin og turneringen Winterflug.

Denne turneringen viste seg å by på noen uventede og absolutt ventede utfordringer. Det uventende var et helt nytt format av Ultimate, nemlig kontinuerlig spill (ingen pull). Det ventede var at det kom til å være råtøff konkurranse og motstand fra de andre lagene.

Troppen tok dette mer eller mindre på strak arm og, på tross av noen skader, klarte seg bra og nådde målet om at de ikke skulle gå en kamp uten å score minst 5 poeng.

Opplegget var tøft.

Det ble spilt 35min lange kamper i kontinuerlig format uten pause. Lørdagen var det fire kamper og to til på søndagen. Kvinnene tapte dessverre alle kampene, selv om det var farlig nært i turneringens aller siste kamp i jumbofinalen. Det endte med et poengs forskjell og seier til motstanderen, Berlin Lobstars. Tross i tapene koste de seg maks.

 

Spiriten (Spirit of the game) var svært høy igjennom alle kampene. Laget hadde også med seg sjokolade og dele ut til motstander lagene som Spirit gifts. Laget var altså så gode på Spirit at de kom på delt andreplass!

Alle er en erfaring rikere og har de nyere spillerne har utviklet enormt som spillere på kun to dager! Dette skal gjentas, og Umbrellababes gleder seg til å bli enda bedre og vise både lagene her hjemme og ute i verden hvor gode de er og hvor gode de kommer til å bli.


-Malene Teigland Dybvig